You are currently viewing 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐦𝐚𝐬𝐬-𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚!

𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐝𝐞𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐦𝐚𝐬𝐬-𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚!

Vineri, 4 decembrie. Sunt ultimele ore ale acestei ultime zile de campanie. Rememorand oamenii, acțiunile, locurile, întrebările primite, emoțiile, întâmplările neprevăzute, dar cel mai mult oamenii, mi-au venit în minte cuvintele distinsei doamne Georgeta Filitti: condeiul și verbul, armele istoricului.

Aceste două cuvinte, și nu altele, pentru că ele definesc ceea ce știm, de multe ori nedrept de puțin, despre oamenii din mass-media, de a căror cultură, pasiune, dorință de cunoaștere și de adevăr, dar și de a le oferi celor cărora le sunt destinate, m-au impresionat în mod deosebit. Știu că acești oameni au propriile păreri, concepții, probabil că de multe ori și-ar dori să fie nu moderatori, ci opozanții celor invitați în studiourile de radio și TV, dar îi onorează credința că la miile de oameni care îi ascultă nu este permis să ajungă altceva decât o informație nepartinitoare, o imagine netrunchiata a realității cu privire la societate, la autorități, la proiecția viitorului.

La sfârșitul acestei campanii electorale atipice, în care opinia publică a avut nevoie mai mult decât oricând de informații, mă bucur să pot afirma că am descoperit sensuri adânci ale ceea ce înseamnă a patra putere într-un stat democratic. Este motivația care mă determină să-i respect și mai mult,-i, și să le mulțumesc acestor oameni ai condeiului, ai verbului, ai cuvântului, ai gândului că întotdeauna au obligația să prezinte doar adevărul.

Leave a Reply