You are currently viewing MESAJ cu prilejul Zilei Forțelor Terestre

MESAJ cu prilejul Zilei Forțelor Terestre

Astăzi, 23 aprilie, sărbătorim Ziua Forțelor Terestre, categorie de forțe deosebit de importantă și cea mai numeroasă a Armatei, purtătoarea și continuatoarea cu cinste a celor mai vechi și eroice tradiții militare românești. În conștiința noastră, ziua de sărbătoare a Forțelor Terestre este simbolic aureolată de prăznuirea creștină a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruință, patronul spiritual și ocrotitorul militarilor care încadrează aceste unități și mari unități operative. Înțelegând pe deplin valoarea morală și civică a acestei duble sărbători, creștină și militară, sunt onorat să adresez cele mai sincere felicitări și urări de bine tuturor celor care poartă numele Marelui Mucenic Gheorghe, femei și bărbați, civili și militari deopotrivă, care, alături de ceilalți cetățeni ai României, indiferent de profesie și credință, își fac datoria cu cinste la locurile de muncă. Îi felicit pe militarii tuturor armelor din compunerea Forțelor Terestre pentru profesionalism, onoare și eforturile depuse la posturile de veghe și de mare răspundere care le sunt încredințate, sub Jurământul depus. Alăturându-mă tuturor concetățenilor, nutresc sentimente de sinceră prețuire față de militarii noștri din teatrele de operații, unde, îndeplinind misiuni în cadrul Alianței Nord-Atlantice, fac dovada destoiniciei lor profesionale și a calităților umane ce caracterizează poporul român.
​ Înnobilând aceste gânduri și sentimente, astăzi, ca și în trecut, în județul nostru ne mândrim cu Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”, principala structură a Forțelor Terestre Române în teritoriul dintre Dunăre și Marea Neagră, avanpost operativ de certă valoare în flancul estic al NATO. Noi, constănțenii, cunoaștem și prețuim faptul că Brigada dobrogeană este una dintre cele mai longevive și mai titrate mari unități operative ale Armatei României, purtătoarea și continuatoarea a peste 140 de ani de înalte și eroice tradiții militare, așa cum îi arată și denumirea. În spiritul acestei sărbători creștine și militare, al tradițiilor de luptă și jertfă ale militarilor dobrogeni, sunt deosebit de onorat să aduc un respectuos omagiu sergentului erou veteran de război Traian Șufană, din localitatea Biruința, decedat la vârsta de aproape 100 de ani, care a primit ultimul onor din partea militarilor Batalionului 341 Infanterie „Constanța” la data de 5 aprilie a.c.
​ Ridicându-se la înălțimea faptelor predecesorilor, militarii dobrogeni ne dau astăzi posibilitatea de a aprecia seriozitatea și temeinicia cu care se pregătesc pentru a-și menține capacitatea operativă la cele mai înalte standarde, dovedită prin calificativele foarte bune obținute constant în cadrul exercițiului anual de verificare „Black Sea Rotational Force” și al altor programe comune, pe timpul aplicațiilor de comandament și al tragerilor de luptă în poligoanele Smârdan și Babadag.
​ Cu prilejul Zilei Forțelor Terestre, cunoscând și apreciind calitățile profesionale ale militarilor acestei structuri în urma activităților de documentare și control parlamentar, sunt deosebit de onorat să le adresez tuturor, de la soldat la general, în activitate sau în rezervă, sincere urări de bine, sănătate, putere de muncă, satisfacții depline pe plan profesional, alături de familiile care îi susțin.


​La Mulți Ani militarilor din Forțele Terestre ale Armatei României!
​La Mulți Ani întregului personal al Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”!

Leave a Reply