You are currently viewing MESAJ cu prilejul Sărbătorilor Pascale

MESAJ cu prilejul Sărbătorilor Pascale​ După Duminica Floriilor, în care am adresat cele mai bune urări tuturor celor dragi cu nume de flori, noi, creștinii ortodocși, am intrat în Săptămâna Mare, ultima a Postului de dinaintea Paștelui, cea mai mare sărbătoare a creștinătății. Fiecare clipă a acestei Săptămâni de reculegere, îmbogățită de soarele și parfumul florilor de primăvară, îmi prilejuiește însutirea și înmiirea gândurilor și urărilor de bine către toți cetățenii României, copii, femei și bărbați deopotrivă, oriunde s-ar afla, cu orice profesie, credință și crez politic.
​Ca fiu al ținuturilor dobrogene, cu sufletul și traiul alături de cetățenii județului Constanța, sunt deosebit de onorat ca în această Săptămână binecuvântată să-i asigur odată în plus de sincerele sentimente de stimă și respect care m-au animat dintotdeauna și mi-au jalonat acțiunile și inițiativele parlamentare vizând bunăstarea și emanciparea acestui străvechi ținut românesc.
​ Este un minunat prilej de a-mi exprima respectul deplin și sincera recunoștință față de personalul medical al județului, care, de un an și jumătate, nu precupețește nici un efort pentru a salva și a reda vieții și familiilor pe cei afectați de pandemie, nu de puține ori cu prețul propriei sănătăți și vieți. Dumnezeu să-i ocrotească și să le dea putere!
​Adresez cele mai bune gânduri tuturor celor care înfruntă mările și oceanele lumii, familiilor acestora, lucrătorilor portuari care asigură activitatea neîntreruptă a marelui nostru port maritim de tranzit european, ai tuturor celorlalte porturi maritime și fluviale, constructorilor navali!

Urări de sănătate și putere adresez tuturor specialiștilor și lucrătorilor din industria și agricultura județului, personalului didactic din prestigioasele instituții de învățământ dobrogene, al lăcașurilor de cultură și artă, sportivilor, tuturor celor care deservesc domeniul HoReCa, pregătind cât mai bine și cu mari eforturi sezonul estival!
​Respect deplin și putere de muncă întregului personal din structurile terestre, navale și aeriene ale sistemului național de apărare, din structurile de siguranță și ordine publică!
​ Adresez cele mai bune urări milioanelor de români din Diaspora, care muncesc, creează și învață sporind prestigiul României, și cărora le adresez un călduros „ Bun venit!” în patrie cu prilejul Sărbătorilor Pascale!
​Îmi exprim convingerea că este un bun prilej de a le mulțumi celor ce slujesc în bisericile și mânăstirile județului nostru pentru harul și osârdia cu care ne ajută să înțelegem mai bine tainele și rosturile credinței noastre strămoșești!
​În Săptămâna Mare a acestui an, dragi români, dragi locuitori ai orașelor și satelor județului Constanța, permiteți-mi să vă adresez cele mai sincere urări de bine, să vă bucurați de o binecuvântare la fiecare pas, de o promisiune la fiecare grijă, lumina învierii Mântuitorului să vă inunde inima și casa, să vă aducă armonie, liniște și fericirea de a petrece clipe cu adevărat magice alături de cei dragi.

PAȘTE FERICIT TUTUROR, CU CREDINȚĂ, SPERANȚĂ ȘI IUBIRE!

This Post Has One Comment

  1. Toma Laurentiu

    Sărbători fericite alături de cei dragi!

Leave a Reply