You are currently viewing SOLUȚIA GUVERNĂRII ORBAN: DISOLUŢIA!

SOLUȚIA GUVERNĂRII ORBAN: DISOLUŢIA!

După patru ani consecutivi de creștere economică accelerată, care a situat-o pe primul loc în UE, a fost de ajuns nici măcar un an pentru ca România, țara oamenilor inteligenți, cumpătați și harnici, să fie din nou îngenunchiată pe ultimul loc din Europa.
În plină pandemie, concomitent cu lupta pentru salvarea de vieți, datele Eurostat arată că țările din jurul nostru au asigurat zeci de procente din PIB pentru susținerea sectoarelor productive și asigurarea a cât mai multor locuri de muncă. Cele câteva procente acordate de guvernul Orban, cu proceduri greoaie, stabilite ad-hoc, au avut de fapt menirea susținerii unei campanii furibunde anti-PSD, punctul nodal fiind răsplătirea fără reținere, pe față, cu acte în regulă a traseismului politic la alegerile locale.
Deși a clamat victoria, guvernul Orban a fost departe de așteptările fanteziste ale liderilor PNL. O dată cu trâmbiţarea victoriei a la Pirus, s-a activat din nou sistemul de avarie a sectorului privat românesc. 𝘕𝘶 𝘤𝘳𝘦𝘥 𝘤𝘢̆ 𝘨𝘳𝘦𝘴̦𝘦𝘴𝘤 𝘢𝘧𝘪𝘳𝘮𝘢̂𝘯𝘥 𝘤𝘢̆ 𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘶𝘯 𝘶𝘭𝘵𝘪𝘮 𝘴̦𝘪 𝘴𝘦𝘳𝘪𝘰𝘴 𝘢𝘷𝘦𝘳𝘵𝘪𝘴𝘮𝘦𝘯𝘵 𝘪̂𝘮𝘱𝘰𝘵𝘳𝘪𝘷𝘢 𝘴𝘦𝘮𝘯𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘴̦𝘪 𝘥𝘢𝘵𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘤𝘦𝘳𝘵𝘦 𝘢𝘭𝘦 𝘥𝘪𝘴𝘰𝘭𝘶𝘵̦𝘪𝘦𝘪.
Împotriva tuturor acestor evidențe, specialiștii în dezinformare ai actualei puteri încearcă să salveze ce mai poate fi salvat, inundând rețelele de socializare cu clipuri electorale în care dau drept realizări cele mai firești obligații ale oricărei guvernări: plata salariilor și a pensiilor, a alocațiilor milioanelor de copii și tineri. În schimb, pentru că nu dă bine, multe surse de finanțare și execuția bugetară sunt rezervate cunoașterii doar personalităților “illuminati” ale guvernului. Concluzia de minimă inteligență și bun-simț este clară: numai răuvoitorii și cei disperați pot insinua că îndeplinirea obligațiilor legale, firești reprezintă realizări, progres, dezvoltare. În schimb, lipsa măsurilor economice adecvate punctuale și a viziunii, așa cum se constată, care să asigure îndeplinirea acestora, reprezintă un început periculos al disoluției.
Ca român get-beget și creștin ortodox, fără pic de fariseism, declar că sunt un sprijinitor fără rezerve al înalților reprezentanți ai mediului academic și universitar care atrag serios atenția asupra asalturilor fără precedent împotriva Bisericii Ortodoxe Române, a tradițiilor milenare românești indestructibil legate de creștinism. Îmi exprim convingerea că nu este doar o subtilă încercare de a testa reacția Bisericii și a populației, ci un atac frontal la însăși fibra morală a poporului român. Din partea actualului Executiv, nici cea mai firavă reacție. Să nu uităm că peste puține zile vom prăznui marea sărbătoare a Sfântului Apostol Andrei, “cel dintâi chemat”, poposit pe meleagurile dobrogene, ocrotitorul României.
Am prezentat scurtele considerații de mai sus cu convingerea că sunt împărtășite rațional de milioane de români care doresc să lase cât mai repede în urmă actualele realități și să prospere constant și sigur într-o Românie modernă, respectată, bazată irevocabil pe principiile și valorile democratice ale Europei.

Leave a Reply