You are currently viewing ÎN ȚARA DEZASTRELOR, COMISAR PENTRU DEZASTRE

ÎN ȚARA DEZASTRELOR, COMISAR PENTRU DEZASTRE

​În ultimii doi ani, prin similitudine cu boxul, România mai întâi a fost făcută groggy de pandemia care, deși omora mii de oameni pe tot mapamondul, ni s-a transmis din „înălțimi” că nu este decât o gripă cu puțină tuse și două strănuturi, apoi a „evoluat” spre knockout, lovită dur sub centură de „pumnii” minciunilor electorale, ulterior ai incompetenței, ai miopiei politice, orgoliilor cu ifose de țață și răfuielilor pe „împărțeală” precum calicii sâmbăta, cu toate înălțate la rang de program de guvernare. Ce sinistră ironie, dragi români, să fii învestit pentru guvernare la Palatul Victoria, dar să nu reușești altceva decât „performanța” Înfrângerii, a Decăderii, a Dezastrului! Așadar, în nici doi ani, după împovărarea fără precedent a românilor de toate categoriile, guvernarea României dezastrelor a reușit să sperie nu numai Vestul, ci și întreaga lume din celelalte trei puncte cardinale, organizațiile și instituțiile internaționale care veghează la sănătatea și propășirea planetei. În respectiva situație, cine oare ar fi putut să ne viziteze, cu un mandat de cel puțin 60 de zile? Bineînțeles că nu ar fi avut de ce și nici cu cine să se întâlnească fie câștigătorul Premiului Nobel pentru Fizică, de exemplu, fie cei ai premiului pentru Economie ori Medicină, iar frumoasa Miss Univers nici atât!


​Ca atare, luni, 18 octombrie a.c., chiar în ziua de mare pomenire a Sfântului Apostol și Evanghelist Luca, erudit care avea și calitatea de medic, în România dezastrelor cotidiene și pe termen lung nu a sosit altcineva decât reprezentanta Organizației Mondiale a Sănătății, distinsa doamnă dr. Heather Papowitz, expert cu recunoaștere internațională în domeniul dezastrelor și urgențelor medicale. Cu o experiență de peste 20 de ani, domnia-sa a acționat cu succes pentru limitarea dezastrelor de acest gen și revenirea la o viață normală în Burundi și Guineea-Conakry. Două țări situate la mari distanțe geografice față de noi, dar lângă care, totuși, eșuata și demisa guvernare a reușit să ne plaseze. Dacă această guvernare s-a dovedit că a întors spatele românilor, îmi exprim speranța că respectiva coincidență din ziua de luni ar putea fi un semn că Divinitatea, nu! În rest, slavă Domnului!, avem „experții” noștri în tot felul de dezastre, pe care însă nu și-i dorește nimeni pe nicăieri, deși, din ziua de 5 octombrie, domnul Florin Cîțu și echipa „all in”, iar din 20 octombrie domnul Dacian Julien Cioloș și un zombi al Guvernului „0”, Parlamentul României i-a declarat oficial „liberi de contract.”


​Și tot în contextul medical dezastruos al acestor zile, care a impus prezența și ajutorul unor experți internaționali, fiind un om educat și format în spiritul tradițiilor creștine românești, doresc, spre binele țării și al concetățenilor mei, să aduc tuturor în atenție cugetarea de adânc bun-simț al unui simplu slujitor al Bisericii Ortodoxe Române, rostită de curând: „De ce trebuia să ne deștepte Moartea din moment ce Dumnezeu ne-a dăruit tuturor creier pe gratis și un vaccin, tot gratis, menit să ne salveze?”

Leave a Reply